Hukat

Hukat

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Lex haastavalla jäljellä

Tuntematon metsä ja eka kertalainen jäljen tallaaja. Siitä ei voi seurata muutakuin katastrofi.... Tai sitten ei. Lue lisää niin selviää..

Nakkasin kreppikaulanauhan ja viisi hanskaa sekä pallon mukaan ja ohjeistukseksi annoin, että jos jaksat niin kilsan verran kävelet ja laitat merkkejä niin että seuraavan näkee edelliseltä. Ja pari merkkiä per esine. oottelen ite tiellä. Unohtu sit että tosiaan tuntematon metsä, joten suunta ei ollut ihan ajattelemani ;)

 Jäljen tallaaja hiukan eksyi ja ajautui kulkemaan alkujäljen yli. No ei haittaa, katotaan kuin koira selviytyy tokaisin.
 Ikää jäljelle tuli ehkä tunnin verran.. ei tullu katsottuu kellosta.

Tarkoitus puuttua jos koiran suunta muuttuu väärään....

Janalla selvisi loistavasti ja lähti takajälkeä otti pari askelta jonka jälkeen kääntyi enne kehoitustani oikeaan suuntaan, selkeä oppiminen jossain vaiheessa tapahtunut.
 Lähti ajamaan todella hienosti ja tarkasti. ennen ekaa hanskaa, joka oli noin 50 metrin päässä tuli se poikkijälki jonka kohdalla Lex päätti vääntää kakat, jatko kehtouksen jälkeen koitti mennä sinne tuoreemmalle, enpäs päästänyt. Odottelin että herra menee jätöksiensä yli ja jatkaa oikeaan suuntaan. Ja hienosti sitten jatkoikin kun hokasi mitä odottelin. Ekalle esineelle pysähty, kehotin maahan ja syöttelin makkaraa.. Jatkettiin toiselle esineelle vielä hienosti. Vähän ennen kolmatta, noin 500 metrin päässä alusta tuli se Lexin omatahto esiin, nenä ylhäällä haki oikealle, vaikkei sinne jälki kulkenut. Odoteltin ja kielsin kun yritti vaan sinne väärään suuntaan. Vihdoin mentiin oikeaan suuntaan ja kolmannelle esineelle selvittiin. Otti hanskan suuhun, ja alkoi menemään maate, Hiukan oli alamäkeä, mutta makaaminen onnistui kuitenkin. Tästä eteenpäin mentiin ihan helevetin hienosti neljännelle esineelle. Maasto muuttui tässä kohdin haasteellisemmaksi, ryteikköön mihin ei ihan heti uskoisi kenenkään vapaaehtoisesti eksyvän :D Niin vaan puskettiin läpi kuusenoksien raapiessa naamaani. Ja neljännelle hanskalle päädyttiin. Meni itsenäisesti maahan ja jotenkin kummallisesti löysin itseni koiran edestä. No siinä sitten taas syötiin makkaraa ja rauhotuttiin. Jäljen tekijän ehtiessä paikalle (keräili perässä niitä merkkejä) hetki vielä ihmeteltiin ja taas jatkettiin. Merkit alko harvenemaan kun niitä ei ollut tarpeeksi. Koira kuitenkin kulki kokoajan oikeaan suuntaan, hiukan eri kohdasta kun jäljen tekijä oli kulkenut, mutta suunta oli kuitenkin aina oikea. Ja eipä sitä ihan ydinjälkeä metsässä vaaditakaan. Viidenneltä esineeltä kun lähdettiin, en enää itse havainnut seuraavaa merkkiä, mutta kuljin koiran perässä ja aina se merkkikin vaan tuli vastaan.
 Lopussa oli viimeisenä pallo. Palloa edeltävän merkin jälkeen Lex vain pysähtyi ja ihmetteli, näin jälkeenpäin aateltuna, tais ootella jäljen tekijän paikalle ennenkuin jatkoi.
 Oltiin ihan lähellä sitä palloa, mutta en tässäkään kohtaa havainnut sitä merkkiä, koiran kulkiessa puolisen metriä jäljen oikealla puolella. Päästin liinasta irti maaston haastavuuden vuoksi.
Lex sitten päätti vaan jatkaa eteenpäin........
... Huutelin sen takasin, kun liina katosi näkökentästäni. Lähti tulemaan takaisinpäin, ei kuitenkaan suoraviivaisesti minua kohti, vaan palloa. Mietinkin että tais tietää et se pallo on siinä, mut ei vaan olis halunnu lopettaa.. Liina meni niin monen puun ympäri että Lex jäi jumiin, kun selvisin auttamaan, huomasin että se jo jäysti sitä palloa.

Yhteenvetona todettakoon että kyllä tuo koira loppuun selviää, ens kerralla katson kuinka pitkälle menee sinne väärään suuntaan ja hakeutuuko takaisin sinne jäljelle. Muuten ei kyl voi sinne peruskokeeseen lähteä. Kilometri merkkaamattomassa maastossa menee aikapahasti metsään :D Jollei hukatessaa palaakaan jäljelle. Pakko tuo on testata, vaikka näyttääkin siltä että se koe jää tältä syksyltä vielä väliin. Koekalenteria selatessa ei lähistöllä olevat osu yksiin oman kalenterin kanssa :(

Kiitos tuhannesti jäljen tekijälle. Tää otetaan ehdottomasti lähiaikoina uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti