Hukat

Hukat

maanantai 6. tammikuuta 2014

Esineruutua

Aamulla lähdettiin poikien kanssa metsään. Ajatuksena esineruutu. Mukana myös Mosse. Ja koska pojathan ei (siis lähinnä Lex) tule toimeen keskenään ilman yht' äkkistä tappelusessiotam, Eku oli Lexin remmin päässä kun käveltiin metsään.
 Koirat puihin kiinni ja mentiin vähän matkan päähän tallaamaan kapea "ruutu". Mosse oli ainut kuka odotti rauhallisesti, mun pojat haukkua paukutti minkä kitusistaan kerkes.
 Ekalla kerralla tehtiin niin, että juostiin karkuun lelun kanssa ja sitten koira etsimään. Jätettiin kaksi esinettä aika lähekkäin puoleen väliin tallattua aluetta. Jokainen toi sen ensimmäisen sieltä metsästä reippaasti. Toiselle koitettiin lähettää, mutta piti käydä auttamassa kaikkia, että tajusivat siellä olevan vielä toinenkin lelu.
 Toisella kerralla oli lelu vietykin jo etukäteen ihan perälle. Kenelläkään ei ollut ongelmaa upota ja etsiä nenällään se lelu. Samulla on ollut jäljelläkin ongelmana käyttää silmiään, ja ekalla kerralla käyttikin silmiä etsiessään lelua. Tälläkertaa jo hokasi että täytyy avata se nenä että se lelu löytyy.
 Kolmannella kerralla jätettiin esine aika lähelle. Lex ja Samu saivat hajun siitä yli juostessaan. Mossea häiritsi selkeästi joku muu haju ja tuli leiriimme haistelemaan. Maassa olikin lehti missä oli verta. Lopulta Mosse löysi myös lelunsa nenää käyttämällä ja saatiin kaikille pojille onnistunut lopetus. Samun tassuista löytyi syy minkä takia Mossea kiinnosti se veren haju. Takajalan anturasta puuttui pieni pala. Ilmeisesti oli juostessaan raapassut sen johonkin kiveen tai vastaavaan.

 Ilman säikähdyksiäkään en selvinnyt. Lex oli melkein saanut nakerrettua liinan poikki. Onneksi huomasin ajoissa ja sain solmittua kohdan ennekuin katkesi. Mossen ollessa toisessa treenissä huomasin Samun juoksevan vapaana. Maahan karjasu ja tutkimaan tilanne. Liina katkennut, joko sekin sen hampaillaan jyrsinyt sen poikki tai sitten katkesi kiskoessaan siinä malttamattomana. No joka tapauksessa, jollen löydä aikanaan ostamiani ketjuja, täytyy mennä sellaiset investoimaan ettei tule toiste tollaisia säikähdyksiä. Haukunesto pannatkaan ei pahitteeks olis :D

 Yllätyin kuinka upeasti pojat toimivat. Lexille olen jokusen treenin tehnyt niin että näkee kun itse vien lelun tähän piha "metsään" ja Samu ei ole koskaan moista edes kokeillut. Lajin vaihto on sen kanssa kytenyt mielessä ja ajatus kuulostaa vielä houkuttelevammalta kun näki kuinka paljon se nautti juosta siellä metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti