Hukat

Hukat

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Päivitystä blogiin&laumatilanteeseen

On vierähtänyt taas jokunen hetki kun tänne olen jaksanut mitään naputella.
Laumassa on tapahtunut vähennys. Samu on päässyt kutinoistaan ja muuttanut sateenkaarisillalle toukokuun alussa. Aikojen saatossa kasvaneet tavotteet jäi saavuttamatta, mutta koiran hyvinvointi oli kuitenkin ykkössijalla ja raskas päätös oli tehtävä.
 Yritetään sitten saavuttaa jotkin tavoitteet tuon Lexin kohdalla. Eihän se siihen kykene mihin Samulla oli suunnitelmat, mutta ehkä sitten sen seuraavan kanssa. Sitä tosin ei ole tulossa ihan lähiaikoina.
Ninja-mummo ja Lex saavat nyt nauttia toisistaan. Lex on alistunut pahnan pohjimmaiseksi. Ei ole kertaakaan koittanut kukkoilla Ninjalle. Mummokin on nuortunut ihan silminnähden ja jaksaa temuta Lexin kanssa ihan sovussa. Ainoastaan tuo teinimeininki fritsujen tekoyritys on sille liikaa ;)
 Laumassa ei siis tule enää olemaan kuin kaksi koiraa kerrallaan. Oli se elo sen verran rankkaa kun kaksi ei tullut toimeen keskenään. Keskityn nyt tuon Lexin treenaamiseen.
Ninja on opettanut Lexin syömään ruokansa. Joudun kuitenkin vahtimaan vieressä, koska Lex ystävällisesti väistyy kupilta jos Ninja päättää samalle kupille mennä. Poika onkin saanut lihaa luittensa ympärille, josko nyt vaikka ne lihaksetkin alkais vihdoin kasvaa.
 Ninja viettää siis ansaittuja eläkepäiviään ihan kotikoirana. Sen ainut mielenkiinnonkohde on nykypäivänä ruoka. Ja sen kerjääminen. Jatkuvasti on sitä mieltä ettei ole ruokaa saanut ;)

Lexin tavoiteet tälle kaudelle on saada tulos jälkikokeesta. Työmaata on vielä vaikka kuinka paljon, mutta luulen että suorituu kuitenkin jokaisesta osa-alueesta.
 Noutokapula tottiksessa on suurin haaste. Ja siinäkin se edessä istuminen kapula suussa. Olen onnistunut opettamaaan sille että äitin kanssa vain taistellaan ja mieluiten niin että hypätään syliin. Nyt onkin hiukan ihmeissään kun pitäisikin istua edessä. No onnistumisia on ollut ja lisää treenataan, joten eiköhän se pian ala sujumaan.
 Esineruutu sille ei pitäisi olla ongelma, paitsi se luovutus ;) Sekin korjaantuu varmasti ihan itsekseen ennen koetta :D
 Jäljellä jana treenit on alotettu ja ihan ei vielä omasta mielestä tarpeeksi suoraan sitä linjaa kulje, mutta eiköhän sekin saada jotenkuten kondikseen. Itselle on kauhean vaikeeta hyväksyä se metsässä "vaeltaminen" mutta kepit on aika hyvin löytynyt, ainakin kun tiedän missä ne on. En osaa sanoa jarrutanko koiraa niille vai en, mutta hyvin on nyt ilmassut ne. Välillä ottaa suuhun, mutten anna sen häiritä kun kuitenkin menee myös maahan, jolloin voin olla itse varmempi että keppi oikeasti löytyi.

1 kommentti: