Hukat

Hukat

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

kausi 2015

Liityin vuoden vaihteessa Myrskylän pelastuskoiriin, kun tulevaisuus oli epävarma lajin suhteen. Olin loppusyksyn tuumaillut että jos en puruja jatka niin siirryn hakuun.
Muutamassa Mypekon treeneissä käytiin ja sitten parin kaverin kanssa ollaan jokunen treeni otettu. Yllättävän nopeesti Lex hiffasi mitä sen kuuluu tehdä. Maltilla kun tuotakin nyt treenais eikä etene liian nopsaa niin eiköhän sitä kokeisiinkin päästä jossain vaiheessa.

Lexin metsäjälkikausi alkoi 15.3.
Puoliks läpällä heitin Janille, että vois käydä polkasemassa jäljen ja kappas niinhän tuo teki.
Jälki lähti lähes ulko-ovelta, muttei se koiraa haitannut. Normi jälkirutiinit, eli liina jalkojen väliin ja koira oli valmis töihin.
 Kepit oli merkattu, joten sen verran tiesin seurailla maastomerkkejä. Ja kyllähän sitä osaa ennakoida mistä isäntä on kulkenut. Jälki kulki myös tiilikasan kautta tien yli ja alamäkeen. Yksi keppi jäi multakin huomaamatta kun väistelin kuusenoksia ja Lexillä oli vauhtia tilanteeseen nähden ihan liikaa. Maasto aiheutii itselle hankaluuden siinä kohden etten ehtinyt muuta kun keskityyä pystyssä pysymiseen.
 Ei huono suoritus näin extempore meinigillä.

Eilen sitten vapaan lauantaipäivän kunniaksi päätin mennä tekemään janatreenejä. Tein neljä alotusta jotka kaikki päättyivät keppiin ja pallopalkkaan. Jokainen jäki lähti oikealle, koska tallasin ne välillä poistumatta metsästä :)
 Käytin koiran jälkiliinassa tarpeillaan. Jäljet vanhenivat noin 20min.
Jokaiselle janalle lähdettiin saman kaavan mukaan. Koira sivulle istumaan, ilmoittauduin olemattomalle tuomarille. Siirryin alotuspisteeseen, laitoin liinan jalkojen väliin, rauhoitin koiran ja sitten "etsi eteen" käsky. Kolme ensimmäistä janaa meni ohjatessa menemään suoraan, joka kerta koitti koiran mitan jälkeen kääntyä jompaan kumpaan suuntaan. Janan pituus kasvoi jokaisella kerralla max 1m. Neljännellä kerralla meni jo hyvän matkaa suoraan, oiskohan janan pituus ollut noin 6m.

Tänään taas jäljelle formuloita pakoon.
 Menin samaan metsään kuin eilenkin. Tein yhden janatreenijäljen kuten eilenkin ja toisen niin että jälki jatkuu kuuden kepin verran. Tänään tein ne niin että jäljelt lähtee vasemmalle.
Jäljet tehtyäni, otin koiran autosta lenkkihihnaan ja käveltiin noin tunti ja päästeltiin höyryjä ulos. Takasin autolle tultua laitoin käskyn alle makaamaan ja kaivelin jäkiliinan ja pallon, niin että Lex makasi edelleen maassa, ihme ja kumma ei edes yrittänyt nousta varastamaan sitä palloaan kun survoin sitä liivin taskuun ;)
 Ekan jana oli n.6m päässä ja toinen n.20m. Alkurutiinit samat kuin eilen.
Ekalla yritti taas koiran mitan jälkeen lähteä oikealle. liina avulla sain etenemään suoraan. otti sitten kuitenkin takajäljen. Liinaohjaus nyppäsyllä ja suullinen ei käsky ja koira kääntyi toiseen suuntaan, jolloin sai sopivasti vahvistuksen makupalasta.
 Toinen lähetys olikin suoraan jäljelle asti, mutta tässäkin lähti oikealle. Sama pakote tuotti onnistuneen vahvistuksen tälläkin kertaa ja suoriuduttiin jäljelle ja kaikkien keppien kautta loppuun asti, neljännen ja viidennen kepin välillä tuli tarkistus ensin oikealle ja kun ei päässyt, yritti vasemmalle, mutta kun sekään ei tuottanut tulosta. Jatkoi suoraan jälkeä. Viidennellä kepillä ei halunnut makupalaa, vaan kohdisti katseen mun taskuun. Ei muut akun koira käskyllä takas jäljelle ja vasta kuudennesta kepistä tuli palkaksi se pallo.

Yhteenvetona muistutukseksi itselleni ja treenikavereilleni:
Vaihtele jäljen lähtösuuntia. Satunnaisesti kumpaankin suuntaan. Muista samat alkurutiinit. Pallopalkka myös satunnaisesti milloin mistäkin kepistä.

Ja eipä tuo nyt taas näidenkään treenien perusteella ihan toivoton tapaus olekaan :D

Kuvassa Lex loppupalkkansa kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti