Hukat

Hukat

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pitkänperjantain peltojälki

Oli tarkoitus mennä metsään jäjelle, mutta tulikin suunnitelmiin muutos.
Multapellolle viiden kepin(laskuvirhe:)) ja kolmen kulman jälki.
 Paalulle lähetin janamaisesti.
Kiva oli huomata että Lex osasi jo odottaa rauhallisesti lähtölupaa. Oli nyt tälle viikolle seitsemäs lähetys. Joka kerta siis koira sivulle, ilmoittautuminen haamutuomarille, seisomaan ja liinojen asettelelu jalkoen väliin. Hetken päästä lupa toimia. Ja tänään huomasin ettei tarvinut enää nostella päätä ylös kun pujotin liinaa takajalkojen väliin.
 Paalulle ei menty suoraan. Mutta ohjasin liinalla estämällä jos yritti liikaa poiketa toivomastani linjasta. Jäljen yritti ajaa hieman sivussa, mutta avittelin palaamaan linjalle. tuuli oikealta puolelta, mikä aiheutti sivuun ajautumisen. Jäljet näki selkeesti mudassa. Ekan kulman missasin ite kun olikin aiemmin kun muistin. Tais mennä hieman pitkäksi. Tokan kulman ajoi selkeesti yli, tässä kohtaa tuuli takaapäin, mutta aika nopeesti löysi oikean suunnan. kolmannella suoralla ennakoi kepin ilmasun. Ehkä meni hiukan epävarmaksi kun korjailin sivussa ajoa. Jatkoi kuitenkin käskyllä kepille ja ilmasi varmasti. Kolmas kulma olikin sitten jo vaativampi. Kulma kääntyi oikealle vastatuuleen. Otti ensin hajun oikeaan suuntaan, mutta alkoi epäröidä ja koitti jatkaa suoraan. Kun pysähdyin ja pidin liinalla koiraa paikallaan, koitti lähteä vasemmalle. Jonkun aikaa "pyristeltyään" luotti ensimmäiseen suuntaan ja tämän suoran ajoikin täydellisesti. Hieman eksyi sivuun kun mullalta tultiin nurmelle.
 Kepit ilmasi pellolla ilman että otti ne ensin suuhun, muisti siis ettei pellolla esineisiin kosketa. Vaikka esineinä olikin ne metsäjälkikepit. Täytyy kyllä nyt olla ylpeä, että olen saanut ehdollistettua tuon otuksen välnein oikeaan lajiin. Tässähän oli alusta ainoastaan "väärä". Muuten oli metsäjälkielementit treenissä.
 Erittäin tyytyväinen olen tämänpäiväseen suoritukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti