Hukat

Hukat

torstai 11. heinäkuuta 2013

Jäljet

Pääsinkin hiacen kanssa liikenteeseen heti aamusta ja otin molemmat pojat jäljelle. Pelto niitetty maanantaina, heinät kerätty eilen. Eli lyhyttä ja "tallattua"

Samulle tallasin kuuden kulman ja kolmen esineen jäljen, Lexille yhden kulman ja neljä "esinettä".

Lexin kanssa ensin. Paalulle halus innokkaasti, mutta ensimmäisillä tyhjillä askeleilla alkoi haahuilemaan, eikä meinannut millään löytää takasin jäljelle, avuista huolimatta. Ekalle purkille, jonka päällä esine löydettiin haahuillen. Purkin jälkeen päästiin takasin jäljen makuun, kulma oli namitettu mutta siitä huolimatta meni ihan pipariks. Lex ei siis syö niitä nameja sieltä jäljeltä. kunhan siirtelee mukanaan. Vikalla suoralla oli kolme purkkia ja viimeisellä meni jo omatoimisesti maahan ennekuin ehdin käskyttää. Siltä purkilta jäljesti hienosti pallolle.

Samu lähti ajamaan hienosti, mutta parin kymmenen askeleen jälkeen alko tarkistelemaan sivuille ihan jatkuvasti. Ekalle esineelle mentäessä meinasi poiketa taas jäljeltä, mutta estin sen kun kerran näin itsekin sen esineen. Samu ei sitä nähnyt, mutta nenä onneksi kertoi ja ilmaisu oli hieno. Olin taas unohtanut ne esine palkat autolle, mutta Samu taisi sen tajuta ja alkoi haikailemaan jäljen jatkamista. Sama ihme kaahotus päällä, kulmissa oli merkit ja osasin niiden perusteella suunnata suoraan, joten pääsi vaatimaan tarkkuutta. Toisen esineen jälkeen olin laittanut vielä pallon esineeksi, ilmaisi sen ja heti otti suuhun kun tajusi sen olevan pallo. Hetken sitä siinä jauhoi suussaan ja päätti pompata ylös, liina oli sitten taas mun jalan ympärillä, kerkes kiristyä mutta kun karjasin Samulle niin pysähtyi eikä jalka päässyt uudelleen palamaan. Hyvin osasi jatkaa jäljestystä pallon menetettyyän. Toiseks viimiseen kulmaan tultaessa yritti väkisin mennä yli, siinä sitten saatiin pien kahina päälle ja Samu yritti tarjota kaikkee mahdollista paitsi sitä jäljestämistä. Sain kuitenkin pakotettua jatkamaan. Sama meinasi toistua siinä viimisessäkin kulmassa. Onneksi se viiminen suora oli namitettu tiheämmin kun muut. Loppuun päästiin kunnialla.

Ei ku huomenna uudestaan lyhyelle heinälle, jos vaikka onnistais paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti