Hukat

Hukat

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Lexin erilainen päivä

Tänään vein neljä teiniä Tykkimäkeen, ja koska itse ei huvita tuollainen paikka enää pätkääkään. Menin isäni luo siksi aikaa kun teinit temmelsi :) Mukaan otin Lexin.

 Automatka oli Lexille jo hiukan outo kun takapenkillä istui kaksi vierasta ihmistä. Niitä piti vähän väliä nuuskutella ja tökkiä :D Ei montaa minuuttia kontissa makuuasennossa viettänyt. Seuraava ihmetys kun ne neljä teiniä poistui autosta ja Lexin matka vaan jatkui.
 Päästiin isän luo Valkealaan ja jätin ensin Lexin autoon että käyn ilmoittamassa saapuneeni. Isä ei ollut kotona, hetken hengailin ja päätin lähteä koiran kanssa käppäilemään vähän "kylille". Käveltiin ensin S-marketille, ei näkynyt isää siellä. Siitä sitten matkattiin hautausmaan aitojen luo, ei näkynyt isää sielläkään. Sitten käveltiin takasin ja sitten isäni tulikin jo kotiin. Lex tutki taloa yllättävän rauhallisesti. Nuuskutti kaikki paikat läpi ja sitten jo ja sen jälkeen vaan läähätti ja tuijotti ihmeissään. Makasi hetken, ja taas nousi tuijottamaan. Aikamme jutusteltua päätimme lähteä kävellen käymään kukkakaupan kautta äidin haudalla. Lex veti, jumitti hajuissa, merkkaili, machoili ja oli oma utelias itsensä. Kukkakaupassa istui nätisti ja odotti että saamme kukat mukaan. Päätettiin käydä jätksillä ennen haudalle menoa. Lex terassin ulkopuolella makaamaan ja ite terassille nauttimaan jäätelöä. Käskin koiran maahan ja siinä makasi rauhallisena, kerran meinasi nousta, mutta meni heti takasin kun kielsin nousemasta. Lähellä pissalla ollut pienempi koira (en tunnistanut rotua) ei vaikuttanut Lexiin mitenkään. Katseli kyllä toisen liikeitä, muttei aikomustakaan tehdä muuta.
 Lähdettiin haudalle ja koska hautausmaalle ei koiraa voinut viedä, jätin portin ulkopuolella olevan metsänreunaan puuhun kiinni. Jäi ihan nätisti sinne katselemaan, mutta hetken päästä kun olin kadonnut näköpiiristä alkoi kuulua haukkua, lähes tauotta se siellä mekasti. Sanoin isälle että menee ennen mua ja komentaa koiraa, mutta kun lähestyttiin ei se päästänyt ääntäkään, joten ei päässyt puuttumaan möykkäämiseen. Käveltiin sitten harjun kautta takasin kotiin. Todella mallikkaasti laskeutui rinteen alas, eikä vetänyt edellä, lopussa jopa antoi minun mennä edellä ja jäi odottamaan taakseni. Pihassa oli pari ihmistä, mutta ei se niistä liiemmin kiinnostunut, katsoi toki, muttei aikomustakaan edes mennä lähelle.
 Jossain vaiheessa päätettiin sitten lähteä käymään Veturi-kauppakeskuksessa. Mietin että mitä koiran kanssa tekisin, vaikka se osaa olla nätisti kotona, ei mitään tietoa kuinka käyttäytyisi vieraassa paikassa. Autoon ei oikein voisi jättää kun oli kuuma auringonpaiste. Isä muisti että siellä on koirille omat "säilytyslokerot". Ajettiin paikalle ja laitoin koiran "lokeroon". Aivan mahtava systeemi, lukittu tila joka toimi euron pantilla. Lex oli siellä kuin kotonaan. Katseli nätisti eikä kuulunut kertaakaan ääntäkään. Kun avasin oven ei edes pyrkinyt ulos, odotti nätisti ja ihmeissään että täytyykö täältä jo lähteä :D
 Palattiin isän luo ja Lex oli todella rauhallinen. Jätettiin ulko-ovi auki ja se ei edes pyrkinyt ulos. Kun itse menimme ulos, laitoin koiran kiinni lyhtypylvääseen ihan varmuuden vuoksi. Siinä se makasi ja katseli talon asukkaiden liikkeitä. (Talossa asuu vanhuksia jotka pelkäävät koiria.) Kun mentiin sisään syömään Lex kävi nukkumaan eteiseen. Kun isä lähti saunaan lähdin itse kiertämään kirkkoa ympäri. Siellä se touhotti Leximäiseen tapaansa. Lenkin jälkeen jäätiin "kesähuoneeseen" istuskelemaan. Koitin saada sen keinuun kanssani, muittei halunnut. Istui keinun vieressä ja katseli. Tunnin verran istuin vielä sisällä ennenkuin lähdin hakemaan teinejä. Sen aikaa Lex nukkui ja autoon päästyään jatkoi uniaan. Tervehti autoon tulleet teinit ja kävi takaisin maate. Koko kotimatkan nukkui tyytyväisenä kontissa. Nousi katsomaan kuitenkin kun tiputtelin ne pari ei omaa teiniä koteihinsa.
 Täytyy kyllä sanoa että tuo koira on nyt juuri sitä mitä siitä ottaessa hain. Aivan mahtava kotikoira, ei enää hötkyile vieraista koirista. Tottelee ihmeen hienosti arkielämässä ja sen kanssa oli todella ihana liikkua tämä päivä. Aivan mahtavaa.
 Nyt tuo nukkuu sikeästi vieressäni. <3 Lex <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti